Haal je rijbewijs snel en simpel


Haal je rijbewijs snel bij rijschool-zwolle.com

Iedereen wil graag snel zijn of haar rijbewijs halen. Maar om je rijbewijs te halen moeten je eerst slagen voor je rijexamen. Hoe doe je dit?

Om in één keer te slagen voor je rijexamen, moet je je goed voobereiden. Wij kunnen je en goede rijopleiding aanbieden waarmee je kans van slagen zo groot mogelijk wordt. Maar waar moet je op letten bij je rijexamen? Wij leggen het uit op deze pagina.

  • Hoog slagingspercentage
  • Goed voorbereid naar je rijexamen
  • Slaag in één keer
  • Gratis proefles! Je hebt dus niets te verliezen.

Hoe weet je of een rijschool goed is? Doe een gratis proefles!


Wat mnoet ik doen om te slagen voor mijn rijexamen?

Vlot, veilig en zelfstandig

Vaak vraagt een examinator aan het begin van je examen wat jij denkt dat de examinator van je verwacht. Het antwoord dat ze naar zoeken is dat je zelfstandig de auto kan besturen, dat je niet overal zo langzaam rijdt dat je anderen gaat hinderen en dat alles veilig blijft. Samengevat zegt je examinator dan: vlot, veilig en zelfstandig.

Je moet zelf met de auto door het verkeer kunnen rijden zonder dat je de hulp van de examinator nodig hebt. Als de examinator je nog moet helpen, zal je zakken voor je examen. Dit betekent niet dat je geen foutje mag maken. Het moeten alleen niet heel veel fouten zijn, of structureel dezelfde fout. Dan heb je nog teveel hulp nodig en kan je nog niet zelfstandig autorijden.

Zoals we op de pagina rijles al vertellen is het belangrijk dat je goed vooruit kijkt. Door goed vooruit te kijken, kan je op tijd handelen. Maar even zo belangrijk, als je ziet dat er geen gevaren zijn, kun je lekker vlot door blijven rijden. Zo zal de examinator kijken of je doorhebt wanneer er gevaren zijn en wanneer niet. Vlot rijden betekent niet dat je overal hard door moet rijden. Als er een gevaarlijke situatie is, moet je daar rsutig op af rijden. Je examinator zal de volgende uitdrukking daarvoor gebruiken: doorrijden waar het kan, rustig waar het moet.

Je moet tijdens het autorijden constant controleren of er geen andere verkeersdeelnemers aankomen. Dit doe je onder andere door veelvuldig gebruik te maken van je spiegels. Je rijinstructeur zal je tijdens je rijopleiding vertellen hoe dit moet. Ook tijdens je rijexamen zal je examinator erop letten dat je goed blijft controleren of er niemand aankomt. En als er iemand aankomt, zal je examinator kijken of je op tijde reageert en ervoor zorgt dat alles veilig blijft.


Bijzondere manoeuvres voor je rijexamen

Bijzondere manoeuvres

Tijdens je rijexamen moet je ook een aantal bijzondere manoeuvres doen. Je moet er twee doen. Bij minimaal één van de twee moet je in ieder geval een stukje achteruit rijden.

Je examinator zal bepalen in welke straat je welke bijzondere manoeuvre moet uitvoeren. Je rijdt dan bijvoorbeeld een straat in en je examinator zegt dan: "Je moet in deze straat omkeren door middel van drie keer steken." Het is dan aan jou om te kiezen waar je dat doet in de straat.

Je examinator zal op een aantal dingen letten:

  • Beheersing van de auto: je moet de auto goed onder controle hebben. De auto mag bijvoorbeeld niet opeens 'wegspringen'. De motor mag best wel eens afslaan, maar als het te vaak gebeurt, dan zal je examinator dat ook meenemen in zijn beslissing
  • Veiligheid: je examinator zal kijken of je goed om je heen kijkt. Ook zal hij of zij kijken of je goed reageert op overige verkeersdeelnemers en kijken of je goed voorrang verleent. (Tip: Bij het uitvoeren van een bijzondere manoeuvre moet je iedereen voor laten gaan, dus ook voetgangers!)
  • Voer je de manoeuvre vlot uit: je moet een bepaalde vlotheid hebben in het uitvoeren van de bijzondere manoeuvre. Dit betekent niet dat je alles snel moet afraffelen. Zorg ervoor dat alles veilig blijft en je netjes voorrang verleent. Maar zorg er ook voor, dat als je de mogelijkheid hebt, je deze ook benut.
  • Kies je een goede plaats: kies je bijvoorbeeld niet een plaats waar het gevaarlijk is als je een bijzondere manoeuvre uitvoert, zoals vlak voor of na een bocht.

Je rijinstructeur zal tijdens je rijopleiding deze bijzondere manoeuvres allemaal met je oefenen, zodat je precies weet wat je moet doen.

Pakket Klein

25 Rijlessen Van 1 uur
Tussentijdse Toets
ExamenPrijs:
Nog niet bekend

Pakket Middel

36 Rijlessen Van 1 uur
Tussentijdse Toets
ExamenPrijs:
Nog niet bekend

Pakket Groot

42 Rijlessen Van 1 uur
Tussentijdse Toets
ExamenPrijs:
Nog niet bekend

Geslaagd voor je rijbewijs!

Geslaagd!

Als je klaar bent met je rijexamen rijd je samen met je examinator weer terug naar het examencentrum. Daar zal je examinator binnen je de uitslag geven. Natuurlijk gaan wij ervan uit dat je geslaagd bent, maar mocht het toch niet gelukt zijn, dan zal je instructeur je opvangen en samen met jou een herexamen inplannen.

En als je dan geslaagd bent, dan kan je naar het gemeentehuis in jouw gemeente om een rijbewijs aan te vragen. Dan hoef je alleen nog maar een week te wachten en dan heb je je rijbewijs! Gefeliciteerd!

Aanmelden

Op het moment is het nog niet mogelijk om je aan te melden voor een proefles. Onze excuses.
Wie is je rijinstructeur?

Wij zijn op het moment druk op zoek naar een geschikte rijinstructeur om jou rijles te geven. Als we een instructeur hebben gevonden, kan je hier zijn of haar verhaal lezen.