Rijlessen moeten nuttig, maar ook leuk zijn!


De nuttigste en leukste rijlessen van Zwolle

Als je rijlessen saai zijn en je rijinstructeur zit alleen maar op je te zeuren, dan worden leren erg moeilijk. Daarom vindt je rijinstructeur het belangrijk om je rijlessen leuk te maken.

Maar het is niet alleen belangrijk dat je lessen leuk zijn, maar ook nuttig. Je rijinstructeur zal je rijlessen opbouwen van makkelijk naar moeilijk. Zo leer je stapsgewijs autorijden. En als je het snel onder de knie hebt, zal je rijinstructeur dit merken en je (aantal) rijlessen hierop aanpassen.

  • Rijles opgebouwd van makkelijk naar moeilijk
  • De hulp die jij nodig hebt
  • Je mag alles fout doen wat je maar wilt
  • Gratis proefles! Je hebt dus niets te verliezen.
Leer vooruit kijken

Leer vooruit kijken

Je rijinstructeur zal een groot gedeelte van je rijlessen besteden aan leren vooruit kijken. Een veelgemaakte fout bij rijexamens is dat kandidaten niet goed vooruit kijken. Door dit goed te oefenen, zal je instructeur ervoor zorgen dat jij hierop niet zakt.

Goede opbouw rijles

Goede opbouw rijles

Je rijinstructeur zal je rijopleiding aanpassen aan wat jij nodig hebt. Hij zal beginnen met makkelijkere dingen en dan, als je het aankan, moeilijkere dingen. Zo zorgt je instructeur ervoor dat je geen dingen hoeft te doen waar je nog niet klaar voor bent.

Goede lesauto

Goede autobeheersing

Je rijinstructeur zal ervoor zorgen dat jij je auto altijd onder controle hebt. Hij zal ervoor zorgen dat je in alle verkeersituaties weet hoe je de auto moet bedienen. En weet je iets nog niet? Je instructeur zal je begeleiden bij de dingen die je nog niet weet.

Rijschool in Zwolle

Goed vooruit kijken is goed rijden

Goed vooruit kijken is belangrijk bij autorijden. Zie je bijvoorbeeld een overstekende fietser te laat, dan kan je alleen nog maar heel hard remmen. Dit is dan niet veilig voor de mensen achter je. Als je de fietser op tijd in de gaten hebt, kan je je gas loslaten en, als het nodig is, op tijd beginnen met remmen. Zo blijft alles veilig!

Maar ook als je bijvoorbeeld moet afslaan of moet invoegen, is vooruit kijken belangrijk. Als je op tijd ziet waar je moet gaan afslaan of invoegen, kan je je hierop voorbereiden. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor zorgen dat je op tijd in de goede versnelling zit, zodat je meer aandacht kan geven aan de rest van het verkeer. Dit maakt autorijden niet alleen veiliger maar ook makkelijker.

Je rijinstructeur zal vanaf het begin van je rijlessen met je oefenen in vooruit kijken. Je instructeur zal je in het begin vooral wijzen op situaties die je op tijd moet gaan zien, en later in je rijopleiding zal je instructeur je dit zelf laten doen, zodat je het vooruit kijken goed leert.

Hoe weet je of een rijschool goed is? Doe een gratis proefles!


Voertuigbeheersing bij je rijles

Zorg dat je de auto goed onder controle hebt

Autorijden kan alleen veilig zijn als je de auto goed onder controle hebt. Ze zeggen dan dat je meester bent over de auto. Als de auto niet doet wat jij wilt, ga je autorijden niet alleen niet leuk vinden, het is zelfs gevaarlijk

Daarom zal je rijinstructeur veel aandacht geven aan het bedienen van de auto. Vanaf je eerste rijles zal je instructeur je leren hoe je de auto moet bedienen. Eerst zal je instructeur je laten sturen en gas geven, maar al snel zal je ook moeten remmen, koppelen en schakelen!

Het kan soms best wel wat tijd kosten voordat je de auto goed onder controle hebt, maar de rest van je rijlessen zullen dan wel makkelijker worden. En mocht je het bedienen van de auto makkelijk vinden, dan ben je snel klaar.

Pakket Klein

25 Rijlessen Van 1 uur
Tussentijdse Toets
ExamenPrijs:
Nog niet bekend

Pakket Middel

36 Rijlessen Van 1 uur
Tussentijdse Toets
ExamenPrijs:
Nog niet bekend

Pakket Groot

42 Rijlessen Van 1 uur
Tussentijdse Toets
ExamenPrijs:
Nog niet bekend

Rijles voor leerlingen met faalangst

Faalangst? Wij kunnen je helpen

Voel je het zweet al in je handpalmen als je alleen al denkt aan examen? Of wordt je snel zenuwachtig? Misschien heb je wel faalangst.

Faalansgt kan erg vervelend zijn als je je rijbewijs wilt halen. Bij het autorijden moet je voortdurend lastige beslissingen nemen. Als een examinator dan over je schouder aan het meekijken is, wordt het allemaal wel erg spannend.

Je rijinstructeur weet hoe hij jou moet begeleiden. Hij zal je vanaf het begin duidelijk maken dat het niet erg is om fouten te maken tijdens je rijles. Hij zal je dan bijstaan door ervoor te zorgen dat je begrijpt wat je fout hebt gedaan en daarvan leert. Hij zal geen druk op je leggen om het in één keer goed te doen. Zo zorgt je instructeur ervoor dat je het minder spannend gaat vinden.

Wil je meer weten over faalangst? Als je een proefles doet, kun je je instructeur ernaar vragen.

Ben ik klaar voor mijn rijexamen?

Ben ik er klaar voor?

Je hebt de auto goed onder controle. Je kijkt goed vooruit en controleert overal of er niemand aankomt. Je kent de regels en je weet hoe je deze moet toepassen. Met andere woorden: je bent klaar voor je examen.

Je instructeur zal tijdens je opleiding goed peilen in hoeverre je klaar bent voor je rijexamen. Als je instructeur ook vindt dat je alle onderdelen van het autorijden goed onder de knie hebt, zal hij samen met jou een examen voor je gaan inplannen. Zorg er wel voor dat je dan je theorie al hebt gehaald!

Dan hoef je nog maar één ding te doen: slagen voor je rijexamen. Als je goed hebt opgelet tijdens je rijles, dan moet dat niet meer moeilijk zijn. En als je dan bent geslaagd, heb ook jij dan het felbegeerde roze kaartje!

Aanmelden

Op het moment is het nog niet mogelijk om je aan te melden voor een proefles. Onze excuses.
Wie is je rijinstructeur?

Wij zijn op het moment druk op zoek naar een geschikte rijinstructeur om jou rijles te geven. Als we een instructeur hebben gevonden, kan je hier zijn of haar verhaal lezen.